Εργασιακές απάτες

 Όσο η κρίση στις κοινωνίες προχωρά σε πολλαπλά επίπεδα τόσο αυξάνεται και η φαντασία κάποιων ανήθικων θα τους χαρακτήριζα που στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν ανθρώπινες υπάρξεις  και ζωές. 


Τι σημαίνει εργασιακή απάτη; 

Η λέξη απάτη σημαίνει, παραποίηση της
 αλήθειας, καθώς αυτός που την διαπράττει στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και ευπιστία των άλλων. Η λέξη αυτή συνδεόμενη με την εργασία δηλαδή την εργασιακή απάτη αποσκοπεί σε αποκόμιση  κυρίως οικονομικού οφέλους. 

Αυτό το είδος της εργασιακής απάτης είναι πολύ διαδεδομένο ανά τον κόσμο και συνήθως καλπάζει και παρουσιάζει  ακμή όταν υπάρχει γενικότερη οικονομική ανέχεια.

Αυτοί που τελούν αυτό το είδος εργασιακού εγκλήματος τάζουν στο θύμα σπίτια, βίλες, ακριβά οχήματα, ταξίδια στο εξωτερικό, και καθετί  ανέσεις που μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους. 

Πρέπει να ξέρουμε πως στη ζωή τίποτα δεν μας χαρίζεται, το κάθε αγαθό  για να το αποκτήσουμε πρέπει να καταβάλουμε πολύ ιδρώτα, κόπο και πόνο σε συνδυασμό με την μεγάλη διάρκεια χρονικής εργασιακής κόπωσης και όχι σε λίγους μήνες να γίνουμε  πλούσιοι. 

Πρέπει να ξέρουμε επίσης πως εάν μια τέτοια δουλειά είναι τόσο πολύ αποδοτική  
οι θέσεις  εργασίας θα είχαν καλυφθεί προ πολλού καθώς επίσης εμείς θα τρέχαμε να ψάξουμε  αυτή την δουλειά και όχι η  δουλειά εμάς. 
Εγώ αν είχα μια τόσο καλή εργασία  με υψηλά κέρδη το πρώτο πράγμα που θα κοιτούσα θα ήταν να τακτοποιούσα το συγγενικό μου περιβάλλον, να τακτοποιούσα έπειτα το φιλικό και τέλος θα έθετα αν ήθελα να προσλάβω κόσμο όπως λέγεται με αυτές τις εξωπραγματικά υψηλές αμοιβές αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις και δεν θα προσλάμβανα τον οποιοδήποτε τόσο εύκολα. 

Συνήθως θύματα πέφτουν άνθρωποι που είτε έχουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, είτε ψάχνουν να βρουν μια δεύτερη εργασία, πάλι λόγω αδυναμίας οικονομικής επιβίωσης,  είτε έχουν μεγάλο εγωισμό και μαγεύονται από τα υποτιθέμενα πλούτη  που θα του προσφέρει  η υποτιθέμενη εργασία, είτε τεμπελιάζουν γιατί δεν θέλουν να (ματώσουν) μεταφορικά για να βγάλουν  χρήματα. 
Αυτό το λέω διότι οι συγκεκριμένες απάτες στηρίζονται στο γρήγορο ξεκούραστο και εν δυνάμει εύκολο χρήμα που υποτίθεται θα προσφέρει στον εργαζόμενο. 

Επομένως δεν είμαστε ευκολόπιστοι σε τίποτα που θα μας προσφέρει άμεσα γρήγορα και εύκολα υψηλά κέρδη. Μεγάλη προσοχή στο διαδίκτυο!

Δεν δίνουμε χρήματα όταν θελουμε να πιάσουμε μια δουλειά, η δουλειά μέσω της εργασίας μας δίνει. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ!

Αν αντιληφθούμε οτιδήποτε, καταγγέλλουμε άμεσα το περιστατικό στο σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος ΣΔΟΕ αλλά και στην Ελληνική αστυνομία στην διεύθυνση της οικονομικής αστυνομίας. Υπάρχει επίσης και στις δυο  διωκτικές αυτές υπηρεσίες η δυνατότητα ανώνυμης καταγγελίας από τον πολίτη. 

Το  τονίζω δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε στις αρχές, έχουν την εμπειρία, γνώση και μέσα να μας βοηθήσουν. 

( πολλοί  για να γλιτώσουν τις νομικές συνέπειες αν και χρησιμοποιούν το πυραμιδικό παράνομο για πολλές χώρες  επενδυτικό σχήμα, το ονομάζουν δικτυακό)

Τέλος σύμφωνα με τον Zuckoff Michel (2005) στο έργο του Ponzi’s Scheme: 
The True Story of a Financial Legend 

O όρος «Σχήμα Πόντσι» (Ponzi Scheme) αναφέρεται σε οποιαδήποτε χρηματική απάτη στηρίζεται σε «πυραμίδα» επενδυτών. Η πυραμίδα επενδυτών αποτελεί ένα παράνομο επενδυτικό σχήμα που περιλαμβάνει την πληρωμή απόδοσης σε επενδυτές από τα χρήματα που πληρώνονται από μεταγενέστερους επενδυτές, αντί από τα καθαρά κέρδη που συγκεντρώνονται από πραγματικές πωλήσεις. Ο όρος "Σχήμα Πόντσι" αναφέρεται στον Τσαρλς Πόντσι.

Θέλω να σημειώσω δεν είναι παράνομη η πώληση προϊόντων από διάφορες εταιρίες που σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλά ποιοτικά,  αλλά το σύστημα στρατολόγησης πυραμίδας είναι αυτό που πρέπει να προσέξουμε, καθώς έχουν σχηματιστεί κατά καιρούς διάφορες δικογραφίες για τέτοια είδη εργασιακής απάτης. 

                  Αρθρογραφεί: Γ.Η

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

смиренный как монах, воин как мученик и молчаливый как змея

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχαρίστου.

Πώς δύο μπουκάλια «έδειξαν» τον δολοφόνο γυναίκας στο ΑΠΘ το 2015