Χωρίς Θεό εύκολα εγκληματώ

 Μπορεί ένας άνθρωπος αν δεν έχει ορθή ορθόδοξη  πνευματική πίστη και ζωή να παρεκκλίνει της πορείας του και να εγκληματήσει συγκριτικά με έναν που αγωνίζεται στον ορθό πνευματικό βίο; 


Η απάντηση είναι πως σίγουρα ναι! 
Ο άνθρωπος που αγωνίζεται για την τήρηση του Ευαγγελίου και των εντολών του Θεού είναι αυτός ο οποίος έχει Θεόπνευστη καθοδήγηση σε ότι και αν κάνει στην πορεία του βίου του που λέγεται ζωή. 

Μόνο την προσπάθεια τήρησης των εντολών να ακολουθεί αυτόματα δεν χρειάζεται κανένας κοσμικός νόμος για να τον περιορίζει από μια εγκληματική πράξη. 

Ο αγωνιστής στον ορθόδοξο πατερικό βίο έχει αγάπη προς  τον πλησίον του που συνεπάγεται με αγάπη προς τον Χριστό! 

Έχει θυσιαστικό πνεύμα και υψηλή ευθύνη προσφοράς για τον πλησίον του, 
προτιμά να ζημιωθεί ο ίδιος παρά να ζημιώσει τον συνάνθρωπο του, έχει τον ίδιο Χριστομίμητο βίο του Θεανθρώπου. 

Ο άνθρωπος ο οποίος δεν έχει Χριστό και δεν πιστεύει στην ορθόδοξη πίστη που είναι πίστη αγάπης και προσφοράς, εύκολα μπορεί να παρεκκλίνει της πορείας του και να περάσει στην άλλη μεριά βλάπτοντας τον ίδιο πρώτα και μετά τον συνάνθρωπό του. 

Πώς ξέρω αν έχω αγάπη Θεϊκή που είναι ανεξάντλητη και όχι πρόσκαιρη κοσμική;   

Αυτό το καταλαβαίνω αν έχω θυσιαστικό πνεύμα, καθώς αν θυσιαστώ για τον συνάνθρωπό μου σημαίνει ότι τον αγαπώ.
Αφού τον αγαπώ σημαίνει ότι αγαπώ και τον Χριστό καθώς μιμούμαι τον βίο του. 

Η σειρά είναι θυσία - αγάπη - Χριστός. 

Για να μπορέσουμε να κλείσουμε μια φυλακή αλλά ακόμη και ένα νοσοκομείο πρέπει να αυξήσουμε την ορθόδοξη πατερική διδασκαλία πηγαζόμενη όμως από το Ευαγγέλιο, τα Πατερικά κείμενα και τους Αγίους της εκκλησίας, όχι όπως συμβαίνει σήμερα μέσω των αλλοιωμένων και πλανεμένων διδασκαλιών. 

Η εξομολόγηση είναι ένα εργαλείο το πιο ισχυρότερο  μάλιστα, για την αντιμετώπιση του εγκλήματος. 
Όλες οι μορφές εγκλήματος προέρχονται από τα πάθη, όταν προσέρχεται ο άνθρωπος στο εξομολογητήριο το όφελος είναι διπλό.

1) Μετανιώνει  και πολεμά τα εσωτερικά πάθη και αδυναμίες.

2) Εμπλουτίζεται με  θεϊκή θεία χάρη που θα την παρομοίαζα με ένα αλεξίσφαιρο, όσο προσπαθεί να κρατήσει αυτή την χάρη μέσω της αποχής από την αμαρτία τόσο περισσότερο προφυλαγμένος είναι, αλλά όσο εγκαταλείπει τον πνευματικό αγώνα το αλεξίσφαιρο εξασθενεί και αυτό συμβαίνει διότι η Θεία χάρη δεν κάθεται στην βρωμιά με αποτέλεσμα να τον καθιστά ευάλωτο σε μυριάδες κινδύνους και πειρασμούς.  

Από άνθρωπο χωρίς Θεό πρέπει να τα περιμένεις όλα, όχι γιατί είναι κακός η ότι θα κάνει κάτι εσκεμμένα αλλά διότι δεν είναι προφυλαγμένος με την Θεία χάρη καθώς και ο ίδιος  δέσμιος στα εσωτερικά πάθη και θύμα των επιλογών του. 

Τέλος αν θελουμε να καταπολεμήσουμε το έγκλημα  δωρεάν, ριζικά, ουσιαστικά, αποτελεσματικά, και ανώδυνα πρέπει να κινηθούμε προς την Ορθόδοξη Εκκλησία μέσω της εξομολόγησης, νηστείας, προσευχής. Τα άλλα τα αφήνουμε στον Θεό ξέρει αυτός να δίνει άμεσα αποτελέσματα αρκεί να τον εμπιστευθούμε και ακολουθήσουμε απόλυτα. 

Μια δοκιμή περνώντας στο κατώφλι του πνευματικού είναι η μεγαλύτερη απόδειξη όσων  προαναφέρθηκαν παραπάνω διότι η ψυχοσωματική αλλοίωση θα έρθει άμεσα. 
              
                   Αρθρογραφεί: Γ.Η

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

смиренный как монах, воин как мученик и молчаливый как змея

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχαρίστου.

Πώς δύο μπουκάλια «έδειξαν» τον δολοφόνο γυναίκας στο ΑΠΘ το 2015