Η πιο αδίστακτη μαφία παγκοσμίως

 Η πιο αδίστακτη μαφία παγκοσμίως και με μεγάλη διαφορά είναι η Mara salvatrucha (MS13). Ξεκίνησε από το Λος Άντζελες με μετανάστες του Έλ σαλβαδόρ και υπολογίζεται ότι τα μέλη της ξεπερνούν τα 100.000 ανά τον κόσμο και Αμερική.  


Στην δεκαετία του 80 με 90 μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και με μοναδικό όπλο τους σουγιάδες πήρε τον έλεγχο αρχικά γειτονιών και μετέπειτα ολόκληρων περιφερειών. 
Αργότερα εισχώρησαν σαν μέλη και μετανάστες από το Μεξικό και Γουατεμάλα.

Η κύρια  στρατολόγηση της οργάνωσης σε νέα μέλη  είναι από την προσπάθεια να προσεγγίσει νεαρά άτομα από φτωχογειτονιές εκμεταλλευόμενη την ανέχεια τους και τάζοντας  μια πορεία ανάμεσα σε ισχυρούς και αδίστακτους κακοποιούς. 

Τα νέα άτομα για να γίνουν μέλη της οργάνωσης πρέπει πρώτα να περάσουν μια διαδικασία μύησης που εμπεριέχει τον άγριο ξυλοδαρμό τους μέχρι ενός χρονικού ορίου, πολλοί από τους υποψήφιους δεν τα καταφέρνουν και τελειώνει η ζωή τους εκεί, σε δεύτερο στάδιο ζητούν την αφοσίωση με το να τους υποδείξουν ένα άτομο για δολοφονία, εάν επιτύχουν αυτές τις εγκληματικές πράξεις τότε γίνονται μέλη της οργάνωσης. Λίγοι τα καταφέρνουν καθώς πολλοί μένουν στην προσπάθεια που θα την χαρακτήριζα εκτός από εγκληματική και αυτοκτονική.

Τα μέλη είναι υποχρεωμένα να κάνουν τατουάζ στο σώμα τους για κάθε έγκλημα που διαπράττουν, σαν να βάζουν την υπογραφή τους για το εγκληματικό κατόρθωμα. Όσο πιο πολλά τατουάζ έχει ένα μέλος της (MS13) τόσα περισσότερα εγκλήματα έχει κάνει. 

Όσοι δηλώσουν την επιθυμία να αποχωρίσουν από την οργάνωση θανατώνονται με τον ποιο βίαιο τρόπο. 

Σύμφωνα με έκθεση του  FBI η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση  δραστηριοποιείται σήμερα στην Αμερική σε  αρκετές πολιτείες αλλά και σε χώρες του εξωτερικού που σε αυτή την περίπτωση γίνεται πιο πολύ για την διευκόλυνση του διασυνοριακού εγκλήματος και κυρίως την διακίνηση ψυχοτρόπων  ουσιών.

Η Κύρια ασχολία τους είναι η διακίνηση ναρκωτικών εντός και εκτός συνόρων, η εμπορία λευκής σαρκός, το εμπόριο όπλων, η εκτέλεση συμβολαίων θανάτων και ότι άλλο σκεφθεί ο ανθρώπινος νους στα πλαίσια του  εγκλήματος. 

Ο τρόπος που δολοφονούν δείχνει την βιαιότητα και βαρβαρότητα που έχουν
χωρίς ίχνος ευαισθησίας για την ανθρώπινη ζωή.

Η συγκεκριμένη μαφία είναι από το FBI χαρακτηρισμένη σαν την πιο αιμοβόρα, αδίστακτη και  άκρως  επικίνδυνη μαφία ανά τον κόσμο που η δράση της κάνει όλες τις άλλες εγκληματικές συμμορίες - μαφίες να είναι παιδική χαρά μπροστά της. 

Οι Κύριοι αντίπαλοι αυτής τις μαφίας  όπως πιστεύουν δεν είναι καμία διωκτική αρχή ανά τον κόσμο αλλά  είναι η Ιαπωνική Γιακούζα και η Ιταλική Καμόρα, επίσης και αυτές  πολύ αδίστακτες και εξωπραγματικές για τον ανθρώπινο νου στον τρόπο δράσης.

Όποιος τολμά να κάνει αναφορά και να μιλήσει για την  οργάνωση τους τον ψάχνουν τον εντοπίζουν και τον θανατώνουν με τον πιο βίαιο τρόπο. 

Η συγκεκριμένη μαφία ευθύνεται κατά καιρούς επίσης  για σώματα κατακρεουργημένα  που βρίσκονται συνέχεια από τις αρχές.  

Πολλές φορές η συγκεκριμένη μαφία είναι αιτία διαφωνιών και αντιπαραθέσεων  στο Αμερικανικό κογκρέσο, για το τί μέθοδο πρέπει να ακολουθήσουν για την πάταξη της εγκληματικής δραστηριότητας. 

Η άποψη του αρθρογράφου είναι πως εάν θέλει μια κατασταλτική αρχή ανά τον κόσμο, όχι μόνο να πατάξει το έγκλημα αλλά και να το αφανίσει είναι θέμα απλώς αποφάσεων και όχι τρόπων.
Όλες οι διωκτικές αρχές ανά τον κόσμο  είναι τόσο καλά εξοπλισμένες και ενημερωμένες με δυνατότητες κυριολεκτικά εξωπραγματικές για τον ανθρώπινο νου. 

Οι Ελληνικές αρχές είναι από τις πιο οργανωμένες και αποτελεσματικές παγκοσμίως, ειδικά οι αρχές έρευνας και πληροφορίας όσο παράδοξο και άν ακούγεται αυτό, έχουμε υπηρεσίες που κινούνται τόσο αποτελεσματικά και αθόρυβα κυριολεκτικά είναι αξιοζήλευτες  και παράδειγμα προς μίμηση από τις παγκόσμιες αρχές. Η επιτυχία σε μια διωκτική αρχή είναι η αθόρυβη δράση. 

Μια από τις μεγάλες επιτυχίες των ελληνικών αρχών που είδαν το φως της δημοσιότητας, γιατί είναι και αυτές που ποτέ δεν θα δούμε και θα μάθουμε,  είναι η πρόσφατη σύλληψη ηγετικού μέλους της Κόζα Νόστρα σε ελληνικό έδαφος. 

Η εμπιστοσύνη μας στις Ελληνικές διωκτικές αρχές  είναι η μόνη διέξοδος  μας από τον γενικότερο κοινωνικό χαμό και ανασφάλεια. 
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βοηθούμε και να δείχνουμε εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές ασφαλείας, έρευνας και άμυνας. 

Τέλος θα έλεγα πως η  καταπολέμηση του εγκλήματος είναι μια χειρουργική επέμβαση και μάλιστα αγγείων, η κάθε απόφαση που θα παρθεί πρέπει να είναι άκρως χειρουργική στον τρόπο εκτέλεσης προς την πάταξη του εγκλήματος. Τα λάθη σε αυτές τις περιπτώσεις δεν συγχωρούνται γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και είμαστε υπεύθυνοι ως προς την προάσπιση του αγαθού αυτού. 

Όσο για τους εγκληματίες όλων των βαθμίδων  πρέπει να γνωρίζουν ότι ο δρόμος που ακολουθούν δεν οδηγεί πουθενά, αργά η γρήγορα θα βρεθούν ή στο αδιέξοδο που δημιούργησαν οι ίδιοι ή στην φυλακή, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. 
Απλώς είναι θέμα χρόνου. 

Δεν αξίζει να ρισκάρεις μια ζωή ζώντας για το μέλλον και χάνοντας το παρόν, όταν το μέλλον γίνει παρόν τότε  θα δεις ότι δεν έχεις ζήσει τπτ από την ζωή και αυτό από τις λάθος επιλογές σου. Ο μόνος δρόμος της εύρυθμης λειτουργίας σου είναι ο δρόμος της νομιμότητας και ηθικής. 

Επίσης να ξέρεις ότι αν δεν έχεις πιαστεί έως σήμερα μην παίρνεις θάρρος από αυτό 
γιατί αργά η γρήγορα θα γίνει και είναι το μόνο σίγουρο σε αυτή την ιστορία. 

                        Αρθρογραφεί: Γ.Η

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

смиренный как монах, воин как мученик и молчаливый как змея

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχαρίστου.

Πώς δύο μπουκάλια «έδειξαν» τον δολοφόνο γυναίκας στο ΑΠΘ το 2015