Εγκλεισμός και παραβατικότητα

 Σήμερα την λέξη εγκλεισμό την έχει βιώσει ο  κάθε άνθρωπος στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Οι κυβερνώντες κάθε χώρας επέβαλαν μερικό η ολικό εγκλεισμό πολιτών για λόγους όπως προβάλλεται και λέγεται της  σωματικής υγείας μας.   
Η παράμετρος ψυχική υγεία, αλήθεια προβλημάτισε σε αυτές τις αποφάσεις; 


Ο όρος παραβιάζω είναι η κίνηση ενός ανθρώπου να προσπεράσει μέσω μιας ενέργειας που θα κάνει τη  θεσπιζόμενη νομοθεσία της χώρας και κοινωνίας;καθώς μια τέτοια πράξη  είναι ποινικά κολάσιμη και καταδικαστέα. 

Έχει παρατηρηθεί παγκοσμίως όσο διαρκούσε και διαρκεί ο εγκλεισμός άτομα υπεράνω πάσης υποψίας και χωρίς καμία αποκλίνουσα ψυχολογική συμπεριφορά στο παρελθόν, να εκδηλώσουν στίγματα η ακόμα χειρότερα ολοκληρωμένες παραβατικές συμπεριφορές. 

Εν μέσω καραντίνας στατιστικά έχει αποδειχτεί ότι αυξήθηκε η παραβατική συμπεριφορά σε πολλά επίπεδα. 

1) Αυξήθηκε η παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων. 
 Αυτό θα το απέδιδα ότι λόγο του εγκλεισμού το μόνο ενδιαφέρον που έμεινε για ένα ανήλικο παιδί μέσα στο σπίτι ήταν το διαδίκτυο  και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσα σε αυτό.
 Κατά βάση αυτά τα παιχνίδια προβάλλουν την βία  και την αναστάτωση με αποτέλεσμα μέσω του  υποσυνείδητου να επηρεάζεται το παιδί άμεσα από την εικονική πραγματικότητα που του προσφέρει το ηλεκτρονικό παιχνίδι.

2) Αυξήθηκε η ενδοοικογενειακή βία κυρίως κατά γυναικών και σε δεύτερη φάση έναντι των παιδιών. 
Αυτό το αποδίδω στον συνεχή και διαρκή εγκλεισμό που ήταν και είναι αναγκασμένη η κάθε οικογένεια να περνά ατέλειωτες ώρες στον ίδιο περιβάλλοντα χώρο,  καθώς και στον περιορισμό των ανθρώπινων διαπροσωπικών επαφών. 
Φυσικά δεν είναι δικαιολογημένη για αυτούς τους λόγους μια τέτοια παραβατική  συμπεριφορά αλλά συνέβη και συμβαίνει

3) Βία  από γονείς  κατά των παιδιών.
Εδώ το θέμα είναι άκρως ευαίσθητο διότι με τις παιδικές ψυχές δεν παίζουμε ούτε πειραματιζόμαστε. Οι λόγοι που συντρέχουν για μια βίαιη πράξη από γονέα έναντι στο παιδί εν μέσω καραντίνας είναι ότι προαναφέρθηκε και πιο πάνω, καθώς θα συμπλήρωνα επίσης ότι εάν  το παιδί δεν έχει σωματική κούραση μέσω του παιχνιδιού είναι λογικό να βγάλει ένταση και αντίδραση μέσα στο περιβάλλον το οποίο ζει. 

4) Άγχος. Ο συγκεκριμένος παράγοντας είναι αιτία για πολλά  κακά που επιφέρει στο ανθρώπινο σώμα, ψυχικά και σωματικά. 
Όσο οι καραντίνα προχωρά όσο ο εγκλεισμός συνεχίζεται, όσο βομβαρδίζεται το ανθρώπινο μυαλό με αρνητικές ειδήσεις, όσο οι οικονομία παραμένει φιμωμένη χωρίς ουσιαστική ελπίδα πλήρους αλλαγής και ανάκαμψης, τόσο το ανθρώπινο μυαλό κουράζεται και εξασθενεί με αποτέλεσμα να παρουσιάσει μια αποκλίνουσα συμπεριφορά στον κοινωνικό περίγυρο αλλά και στον εαυτό του. 

5) Ηλεκτρονικό έγκλημα. Εν μέσω καραντίνας και αποκλεισμού το συγκεκριμένο είδος του εγκλήματος αυξήθηκε όχι μόνο από συστηματικούς εγκληματίες του είδους, αλλά και από άπειρους και πρωτάρηδες σε τέτοιου είδους εγκληματικά εγχειρήματα. Ο συνεχόμενος εγκλεισμός γεννά συνεχείς  επινοήσεις και ιδέες, που μέσα σε αυτόν τον συνολικό χαμό κάποιοι παρασύρθηκαν και  ίσως σκεπτόμενοι να βρουν λύση σε ένα αδιέξοδο, παρουσίασαν μια παραβατική ηλεκτρονική συμπεριφορά. (Πχ. Ο ηλεκτρονικός σεξουαλικός εκβιασμός)

Κλείνοντας πρέπει να σημειώσουμε πως σε όλες  τις  αποφάσεις που περιβάλουν την διαχείριση των ανθρωπίνων ψυχών πρέπει να είναι προσεκτικός ο κάθε ένας στο τι σκέπτεται και τι  αποφασίζει διότι  η αστάθεια και θολούρα δεν θα έχει αντίκτυπο μόνο στο κοινωνικό σύνολο αλλά και σε αυτόν που παίρνει την απόφαση. 

Επίσης  σε κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται η άποψη της επιστήμης της  εγκληματολογίας, διότι είναι η  μοναδική επιστήμη που μπορεί να προβλέψει ένα έγκλημα στο νηπιακό του στάδιο και προτού  ακόμη τελεστεί. 

Η ψυχική σταθερότητα και ευημερία  προέχει εξ’ολοκλήρου του αγαθού που λέγεται υγεία.

                              Αρθρογραφεί: Γ.Η

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωρίς Θεό εύκολα εγκληματώ

Εταιρία δολοφόνων.

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχαρίστου.