Το απαγορευμένο!

 Κινεζική μαφία ή αλλιώς Τριάδες.


Ο αρθρογράφος στα πλαίσια υπεράσπισης της ευνομίας, καθώς έχει ο κάθε πολίτης υποχρέωση να υπηρετεί, είναι αποφασισμένος να βγει στο φως η αλήθεια με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος.

Η αλήθεια είναι μια λέξη που όλοι  την επικαλούνται αλλά λίγοι είναι έτοιμοι να την δεχθούν καθώς δεν την αντέχουν.        

Η αλήθεια έχει βάρος ανεκτίμητο! 

Όλα τα μέλη που υπηρετούν στα σώματα έρευνας, ασφαλείας και άμυνας πρέπει να διακρίνονται με το θυσιαστικό πνεύμα προς τον συνάνθρωπό τους.

Χωρίς θυσιαστικό πνεύμα και προσωπική αυτοθυσία δεν μπορούμε να έχουμε αποτελεσματική πάταξη της εγκληματικότητας αλλά επιφανειακή.

Η κινεζική μαφία η επονομαζόμενη τριάδες  (Sān hé huì 三合会),  ξεκίνησε  το 18 αιώνα η κύρια  βάση της είναι στο Χονγκ Κονγκ  αλλά δραστηριοποιείται και σε πολλές  άλλες χώρες του εξωτερικού σε παγκόσμια εμβέλεια. 

Η κινεζική ιστορία κατά την  αρχαία εποχή χαρακτηρίζεται στην πραγματικότητα από τη γέννηση της στα νότια της Κίνας ισχυρών μυστικών οργανώσεων, οι οποίες συχνά εμπλέκονταν σε δραστηριότητες κατά των νέων ηγεμόνων και συνδέονται με θρύλους στο ναό των Σαολίν

Την δεκαετία του 1950 υπολογίζεται ότι δραστηριοποιούνταν στην συγκεκριμένη μαφία άνω των 300.000 ατόμων. Σήμερα ο αριθμός μελών είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Έχουν τέλεια ιεραρχική δομή με αριθμολογία στα στελέχη τους που βασίζεται στο 
(I Ching). Τους κατώτερους συνεργάτες τους δεν τους έχουν δώσει αριθμό διότι δεν είναι άρτια συνδεδεμένοι με την οργάνωση, τους ονομάζουν όμως  μπλε φανάρια. Η λέξη βγαίνει από την διευκόλυνση στην   παράνομη δραστηριότητα. 

Είναι επιφορτισμένη με τις εξής έκνομες ενέργειες:  

Εκβιασμοί, προστασία, δολοφονίες, επιθέσεις, εμπορία ανθρώπων, πορνεία, παράνομος τζόγος, τοκογλυφία, παραχάραξη, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, απαγωγές, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος, διακίνηση όπλων, διαδικτυακές απάτες.

Και φυσικά τι άλλο; Το παρεμπόριο!

Ο τρόπος δράσης: 

Ακολουθούν το ρητό follow the money, δηλαδή προσπαθούν να διεισδύσουν σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ενός ομοεθνή τους από την πιο μικρή και ανούσια για άλλους έως την πιο μεγάλη, κυνηγώντας έτσι  με την εγκληματική τους δράση τα χρήματα.

Δύσκολα η συγκεκριμένη μαφία θα προσπαθήσει να ελέγξει άλλες δραστηριότητες πέρα από τους ομοεθνείς τους. Δεν προτιμούν να τα βάζουν  με άλλες συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις ή να μπουν στα νερά ξένων δικτύων μαφίας, αλλά αν κάποιος τους ενοχλήσει και μπει στα δικά τους νερά τότε είναι από τις μαφίες που την χαρακτηρίζει η σκληρότητα και η βαρβαρότητα με παντελώς απαξίωση στην ανθρώπινη ζωή. 

Η συγκεκριμένη μαφία ανάλογα με τον κύκλο δραστηριοτήτων των ομοεθνών τους προσπαθεί  αρχικά να δικτυωθεί και δραστηριοποιηθεί  σε μεγάλα λιμάνια και αυτό το κάνουν για την διευκόλυνση του παρεμπορίου και των παράνομων μεταφορών. 

Έπειτα προσπαθούν να ελέγξουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, από την πιο μικρή έως την πιο μεγάλη  που υπάρχει στην περιοχή ή χώρα που δραστηριοποιούνται οι ομοεθνείς τους. 
Σχεδόν δραστηριοποιούνται σε κάθε χώρα που υπάρχει ομοεθνής τους. 


Οι ομοεθνείς λόγω έλλειψης γνώσης νομοθεσίας αλλά και φόβου της εκάστοτε χώρας που δραστηριοποιούνται υποκύπτουν και γίνονται στην κυριολεξία δούλοι αυτών των μαφιόζικων και άνανδρων εγκληματιών.

  
Φοβούνται επίσης να καταγγείλουν οτιδήποτε βίαιο συμβαίνει σε αυτούς προκειμένου οι ίδιοι να προφυλαχτούν στην χώρα που θα τους παρέχει την προστασία από αυτή την μαφία. Αν το κάνουν, οι μαφιόζοι δεν σταματούν εκεί αλλά επιτίθενται  βάναυσα και χωρίς έλεος  στα συγγενικά πρόσωπα στην χώρα που ανήκουν (Κίνα) με αποτέλεσμα να κάμπτουν τις αντιστάσεις αυτών που θέλουν να προστατευθούν σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκονται. 

Η συγκεκριμένη μαφία συνήθως χωρίζεται σε υποομάδες για τον καλύτερο έλεγχο, αλλά τα χρήματα που συλλέγουν καταλήγουν όλα σε κοινό ταμείο.

Είναι δεδομένο ότι έχουν καλό ριζικό σύστημα σε καίριες θέσεις που δύσκολα όχι όμως ακατόρθωτα  θα τους ξερίζωνε κανείς την εγκληματική δραστηριότητα. 
Τελειώνοντας αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές  η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια είναι το κέντρο διακίνησης παράνομων μεταναστών κινεζικής υπηκοότητας προς την υπόλοιπη Ευρώπη. 

Στην Ευρώπη συμπεριλαμβανομένου και την Ελλάδα έχουν βρεθεί κατά καιρούς σωροί κατακρεουργημένων ανθρώπων που οι αρχές το αποδίδουν στην δράση της συγκεκριμένης μαφίας.

Οι ελληνικές αρχές έχουν εξιχνιάσει πολλές απαγωγές Κινέζων από την συγκεκριμένη κινεζική μαφία ανά την Ελλάδα. 

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα ασφυκτική πίεση από τις Βρυξέλλες έχει δεχτεί η Ελλάδα, να ανοίξει πόλεμο και να τον κερδίσει με την κινεζική μαφία σε σχέση με το λιμάνι του Πειραιά για το παρεμπόριο.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης (OLAF)  έβγαλε πόρισμα πριν λίγα χρόνια και ανέφερε ότι η ζημιά σε εισαγωγικούς δασμούς από τα ευρωπαϊκά ταμεία υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

Ως προς τους πολίτες: 

Οι καιροί είναι δύσκολοι, προσπαθείτε να προφυλάσσετε τους εαυτούς σας σε συνολικό επίπεδο, κάτι που βλέπεται αθώο ίσως από πίσω να κρύβετε κάτι μεγάλο και επικίνδυνο. 
Ότι έκνομο και αν δούμε, αν ακούσουμε, αν πέσει στην αντίληψη μας,  το αναφέρουμε έστω ανώνυμα στην ελληνική αστυνομία ή σε οποιαδήποτε διωκτική ελληνική υπηρεσία θέλουμε συμπεριλαμβανομένου και την Ελληνική υπηρεσία πληροφοριών. Με κάτι ανώνυμο δικό σου ίσως σταματήσεις ένα μεγάλο κακό.

  Η καταπολέμηση του εγκλήματος είναι η πιο ανέξοδη δράση, το μόνο που θέλει  είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ για ριζική αλλαγή. Το αγαθό της ελευθερίας και της ευνομίας είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά διότι όλα τα κακά πηγάζουν από την μη τήρηση αυτού. 

                   Αρθρογραφεί: Γ.Η

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

смиренный как монах, воин как мученик и молчаливый как змея

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχαρίστου.

Πώς δύο μπουκάλια «έδειξαν» τον δολοφόνο γυναίκας στο ΑΠΘ το 2015