Ιστορίες εγκλημάτων έναντι οδηγών στο δρόμο

 Όταν οδηγούμε το όχημα μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι θα συναντήσουμε στον δρόμο και πως θα το αντιμετωπίσουμε. 


Πολλοί οδηγοί πέφτουν θύματα ενώ προσπαθούν να βοηθήσουν υποτιθέμενα θύματα ή ευάλωτους ανθρώπους  στον δρόμο.

Κατά καιρούς, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που η αύξηση μετακίνησης οχημάτων είναι περισσότερη αλλά και η ημέρα διαρκεί περισσότερο, έχει παρατηρηθεί η εξής παγίδευση από εγκληματίες απέναντι σε οδηγούς.

Τρόπος δράσης: 

Κάνουν οτοστόπ σε ένα όχημα κυρίως με ένα μπετόνι στο χέρι ή με ένα ανήλικο παιδί δίπλα. 
Ο οδηγός πιάνεται στο  συναίσθημα σταματά με αποτέλεσμα να του ζητούν χρήματα ή για να βάλουν καύσιμα γιατί έχουν μείνει, ή ότι έχουν άνθρωπο στο νοσοκομείο και έχουν χάσει ή τους κλέψαν το πορτοφόλι, ή  ότι ευφάνταστο και πιασάρικο σκεφτούν εκείνη την στιγμή. 

Για να γίνουν πιο πειστικοί ή πάνε να βγάλουν και να σου δώσουν τα χρυσαφικά που φορούν (απομίμηση), ή σου δίνουν πλαστές κάρτες ότι τάχα είναι μεγαλοεπιχειρηματίες της υποτιθέμενης χώρας που ανήκουν. 

Συνήθως τέτοιες εγκληματικές πράξεις γίνονται από ανθρώπους γειτονικών χωρών των Βαλκανίων. 

Άλλοι τρόποι εξαπάτησης που γίνονται κυρίως σε πιο ερημικές τοποθεσίες είναι:

Ή να κάνει η γυναίκα οτοστόπ, ή να βάζουν μικρό παιδάκι στην άκρη του δρόμου, ή η γυναίκα πάλι να προσπαθεί να αλλάξει το λάστιχο στο όχημα και να κάνει οτοστόπ, ή βρίσκεται στην άκρη του δρόμου μια  γυναίκα με ανήλικο παιδί, ή να βρίσκεται ο  οδηγός με μηχανή πεσμένος στην άκρη του οδοστρώματος. ( Οι Σπείρες που  χρησιμοποιούν στα σχέδια τους ανήλικα παιδιά για να πετύχουν το σκοπό τους είναι άκρως επικίνδυνες και αδίστακτες)

Λόγω του ότι αυτό γίνεται σε ερημικούς δρόμους καθιστά τον οδηγό πιο ευάλωτο συναισθηματικά και σταματά να βοηθήσει.  
Αν κατέβει από το όχημα και έχει πέσει θύμα απάτης τότε εμφανίζονται αρκετά άτομα με αποτέλεσμα να τον ληστεύουν και σε πολλές περιπτώσεις  να τον ξυλοκοπούν. 


Δεν είμαστε αναίσθητοι στην ανθρώπινη δυσκολία και πρόβλημα,  μπορεί σε κάποιο από αυτά τα περιστατικά να είναι πραγματικό  χωρίς να υπάρχει εγκληματική προδιάθεση αλλά να βρεθεί ένας συνάνθρωπός μας σε μια ανάγκη, γι’αυτό τον λόγο πάντα πρέπει να λειτουργούμε με μυαλό, διάκριση και αντίληψη.

Ότι και αν δω δεν κατεβαίνω από το όχημα,  εάν θέλω να βοηθήσω καλώ την αστυνομία ενώ βρίσκομαι σε κίνηση και αναφέρω το συμβάν. 

Παρόλα αυτά εάν έχω θέληση να βοηθήσω με το να βρίσκομαι παρών  έως να επιληφθεί του περιστατικού η αστυνομία, σταματάω με κλειστές τις ασφάλειες και τα παράθυρα στην άκρη του δρόμου, αλλά πάντα προσέχοντας με την στάση του οχήματος που έχω σταθμεύσει  να μην μπορεί να με κλείσει κάποιος και εγκλωβιστώ εκεί ή  δημιουργήσω κάποιο τροχαίο ατύχημα. 

Τελειώνοντας να ξέρουμε πως πάντοτε ειδοποιούμε την αστυνομία σε ότι μας κάνει εντύπωση ή δεν μας φαίνεται φυσιολογικό κάτι από αυτό που βλέπουμε. 

                                  Αρθρογραφεί: Γ.Η

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

смиренный как монах, воин как мученик и молчаливый как змея

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχαρίστου.

Πώς δύο μπουκάλια «έδειξαν» τον δολοφόνο γυναίκας στο ΑΠΘ το 2015